Welkom bij Spain Online, dé Nederlandstalige site over Spanje, barstendsvol informatie over de verschillende regio's van dit prachtige, zuid-Europese land. 

De afgelopen maanden heeft deze website een behoorlijke facelift ondergaan, zodat we u vanaf nu nog beter op de hoogte kunnen houden van alles wat met Spanje te maken heeft en wat interessant is, om te vermelden. 

Wat vindt u zoal op deze site? Heel veel informatie over de Spaanse costa's, de verschillende autonomische gebieden, actuele informatie voor als u binnenkort naar Spanje gaat, over busdiensten, vliegen, het huren van een auto en treinverbindingen. Verder alles over het klimaat, actueel weer en verwachtingen voor de komende dagen en binnenkort ook veel fotomateriaal, wallpapers en video's. Kortom, een veelzijdige website over Spanje. Wij hopen dat u op deze site kunt vinden wat u zoekt en wensen u veel leesplezier op deze totaal vernieuwde website van Spain Online.

 


Spanje in cijfers
  • Aantal inwoners: 
  • 47.370.542 (2013)
  • Hoofdstad:
  • Madrid
  • Oppervlakte: 
  • 505.992 km²
  • Hoogste punt van Spanje:
  • Pico del Teide, 3.718 meter
Wist u dat Spanje, na Frankrijk, het land is met de meeste toeristen op jaarbasis? Volgens het World Tourism Rankings bezochten in 2012 57,7 miljoen toeristen Spanje, een stijging van 9,3% ten opzichte van 2010. 

*Cijfers over 2013 zijn er nog niet.
Er worden in Spanje 8 verschillende soorten Spaans gesproken: Castilliaans (het echte Spaans), Catalaans, Baskisch, Asturisch, Extremeens, Galicisch, Aragonees en Aranees (dialect van het Occitaans). 

Een cultureel dagje uit

De meeste toeristen die een bezoek brengen aan Spanje komen voor zon, zee en strand. Maar een groeiend aantal mensen combineert de strandvakantie met cultuur. En daar spelen diverse reisorganisaties tegenwoordig dan ook handig op in door busexcursies aan te bieden. Vanaf de Costa del Sol bijvoorbeeld kun je op die manier eenvoudig een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Ronda, Sevilla, Granada of Córdoba. En vanaf de Costa Brava en Costa Dorada liggen prachtige steden als Barcelona of Gerona binnen handbereik. Zo kunt u ontspanning prima combineren met een dagje cultuur. Maar natuurlijk zijn dit tevens prachtige winkelsteden. 

Doe eens een Spaanse stedentrip

Als je er eens echt een paar dagen helemaal uit wilt, overweeg dan eens een stedentrip naar één van de Spaanse steden. Lekker flaneren over La Rambla in Barcelona of je hart ophalen in de vele winkelstraten die de stad rijk is. Of wat te denken van Madrid met zijn schitterende pleinen, winkelstraten,  monumentale panden en natuurlijk niet te vergeten de bekende musea, zoals het Prado of Reina Sofia. Of breng eens een bezoek aan het Koninklijk Paleis. Maar zo zijn er nog tal van andere mogelijkheden voor een weekendje weg. Op deze website vertellen we je graag meer over al deze steden. En ben je dan overtuigd, dan boek je bij ons heel gemakkelijk je hotelkamer.

SP Social

Wie is er online

We hebben 2 gasten en geen leden online

Het Weer

17.7°C

Malaga

Helder
Vochtigheid: 69%
Wind: NW , 11.1 kmh
dinsdag

14°C/24°C
woensdag

13°C/26°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Login Form

Copyright © 2014 Spain Online . All Rights Reserved.