IC’s Spanje stromen steeds verder vol

De IC’s in Spanje stromen steeds verder vol. Volgens de ziekenhuizen is op dit moment een kwart van alle Ic’s bezet door Covid-19 patiënten. Voor twee regio’s is de situatie inmiddels nijpend: Barcelona en Madrid, schrijft de Spaanse krant El País vandaag. Volgens de krant herhaalt de geschiedenis zich opnieuw. Tijdens de eerste golf kregen de ziekenhuizen een ongekende stroom patiënten te verwerken met een virus waarvan toen nog niet eens bekend was wat het was en waarvan niet bekend was hoe het behandeld moest worden.

Nog altijd stijgende curve in Spanje

In Spanje is nog altijd sprake van een stijgende curve van Covid-19 patiënten. En daarmee ook een stijging van het aantal ziekenhuis opnames. Inmiddels liggen er in heel Spanje al circa 2.500 mensen op de IC.  Vrijdag meldde het Spaanse ministerie van Volksgezondheid dat nu 26,59% van alle IC-bedden in Spanje worden bezet door Covid-19 patiënten. Op dit moment zijn er in Spanje 485 mensen op elke 100.000 inwoners besmet.

Betere zorg dan in het voorjaar in Spanje

Er kan in tegenstelling tot het voorjaar nu wel beter zorg worden verleend. Destijds was er sprake van een oorlogssituatie, maar er kan nu wel een duidelijk betere kwaliteit van zorg worden geboden, zeggen de ziekenhuizen. (Bron: El País, 31-10-2020)