Platja d’Aro

Platja d’Aro, ook wel Playa de Aro genoemd is niet veel meer dan een gigantisch vakantieoord. Buiten het hoogseizoen wonen hier minder dan 6.000 mensen, maar tijdens de zomermaanden is de badplaats na Lloret de Mar de grootste en populairste badplaats van de Costa Brava. Dan telt Platja d’Aro tussen de 80.000 en 100.000 inwoners. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je hier zeer grote hotel en appartementencomplexen tegenkomt. Verder zijn er tal van restaurants te vinden. Er zijn verder twee toeristenwegen die pararel van noord naar zuid lopen met aan de ene kant het strand en aan de andere kant waarschijnlijk de grootste winkelstraat van de Costa Brava, de Carretera de San Feli√ļ a Palam√≥s. In tegenstelling tot veel andere badplaatsen aan de Costa Brava, staan de hotels hier direkt op het strand, slechts gescheiden door een wandelpad.

Wat op de boulevard direkt opvalt, zijn het grote aantal discotheken, bars, hamburgerrestaurants, warenhuizen en speelzalen. Ook wemelt het hier van de neonreclame. Op het strand zijn er diverse mogelijkheden om je favoriete sport uit te oefenen.

Het uitgaansleven van Platja D’Aro is natuurlijk zeer bruisend. Het begint in de kroegen en slaat tegen middernacht over naar de discotheken. Verreweg de meest populaire discotheek van dit moment is zonder twijfel ‘Kamel’. Er zijn niet minder dan 7(!!!) bars en twee dansvloeren. Een andere populaire discotheek is Pacha, wat een zusterdiscotheek is van de gelijknamige beroemde discotheek op Ibiza.