Costa C√°lida

De Costa Cálida strekt zich uit over ongeveer 250 kilometer, van het strand van La Carolina bij Aguilas op de grens met de provincie Almería totaan het strand van El Mojón, op de grens met de provincie Alicante. Infeite vormt deze kuststrook weer een onderdeel van de Costa Blanca, maar meestal wordt ze als de Costa Cálida aangemerkt.

De Costa C√°lida behoort overigens tot de autonome regio Murcia. Gemiddeld schijnt de zon hier op zo’n 315 dagen per jaar en de gemiddelde jaartemperatuur is 17 graden celcius. De zomers zijn vrij warm met maxima vaak rond 30 graden, terwijl het er in de winter zelden kouder is dan 16 graden. Deze kusstreek kent eigenlijk twee zee√ęn. De Middellandse Zee en de Mar Menor, ofwel de kleine zee. Dit is het grootste natuurbad ter wreld en een waar paradijs voor alle soorten watersport. De Costa Calida is verder een perfecte plaats om de duiksport te beoefenen. Verder zijn er tal van mogelijkheden om een eind te wandelen door de vele prachtige natuurgebieden of je lekker af te zonderen in √©√©n van de vele rotsbaaitjes.

Daarmee laat deze kust heel duidelijk zien, dat het meer te bieden heeft dan alleen zon, zee en strand. De stad Cartagena bijvoorbeeld herbergt prachtige archeologische schatten, waaronder een pas ontdekt Romeins theater.