Costa del Garraf

Ingeklemd tussen de Costa del Maresme in het noorden en de Costa Dorada in het zuiden, ligt de Costa Garraf. Deze ruige kust vol inhammen en kleine strandjes begint bij Barcelona en strekt zich uit totaan Tarragona.

In tegenstelling tot de Costa del Maresme, kenmerkt deze kust zich door het ruige landschap, met kleine, rotsachtige baaien in het noorden. Verder naar het zuiden wordt de kust weer minder ruig en zijn er weer lange, goudgele zandstranden te vinden. Eigenlijk in grote lijnen dezelfde tegenstellingen als tussen de Costa Brava en de Costa del Maresme.

Langs de Costa Garraf vind je een aantal leuke badplaatsen. De grootste en bekendste badplaats aan deze kust is Sitges. Het stadje heeft maar liefst 22 strandjes, een prachtige palmenboulevard en tal van pitoreske straatjes.

Andere, zij het iets minder bekende badplaatsen aan de Costa del Garraf zijn Canyelles, Geltr√ļ en Castelldefells. Stuk voor stuk populaire badplaatsen met prachtige stranden, hotels, appartementen en natuurlijk de nodige uitgaansgelegenheden.