Actueel reisadvies voor Spanje

Actueel reisadvies voor Spanje, bij Spain Online voorzien wij u van actueel reisadvies met betrekking tot Covid-19 in Spanje. Zeker nu vakantiereizen naar Spanje weer zijn toegestaan is het belangrijk om te weten wat wel kan en wat niet. Daarnaast geldt dat het reisadvies op deze site overeenkomstig is met het advies van het Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Actuele situatie

De afgelopen tijd is het aantal besmettingen met Covid-19 weer hard aan het oplopen. De regio Madrid is momenteel volledig in lockdown. Dit geldt inmiddels ook voor de autonome regio’s Navarra en La Rioja. Verder zijn er stedelijke lockdowns in: Zaragoza, Teruel en Huesca. In Andalusië voor Granada. Zonder dringende reden kun je deze steden niet meer in of uit. Verder is er een avondklok van kracht tussen 23.00 en 06.00 uur. Verder zijn in veel regio’s beperkende maatregelen actief, en zijn niet-essentiële winkels in veel gebieden gesloten. Dit is echter per regio verschillend.

Alleen essentiële reizen naar het buitenland

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken roept Nederlanders met klem op om zeker tot half januari niet naar het buitenland te reizen voor vakantie. Alle niet-essentiële reizen worden afgeraden. De enige uitzondering hierop vormen voorlopig de overzeese gebieden van het Nederlands Koninkrijk (Curacao, Bonaire etc.).

Negatief (oranje) reisadvies van kracht voor heel Spanje

Het Ministerie van Buitenlandse zaken heeft het reisadvies op 24 augustus 2020 voor heel Spanje van geel naar oranje gezet. Dit houdt in dat het met ingang van 25 augustus 2020 wordt afgeraden naar Spanje af te reizen, tenzij dit noodzakelijk is. Hoe lang deze situatie van kracht zal blijven, is op dit moment niet bekend. Het aantal besmettingen in Spanje, en dan met name de regio Madrid lopen nog altijd sterk op. Ook reizen naar de Canarische Eilanden is niet meer mogelijk, nu ook hier het reisadvies is aangepast naar oranje.

Thuisquarantaine

Mensen die op dit moment in Spanje op vakantie zijn wordt verzocht na thuiskomst in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Het reisadvies geldt dus voor heel Spanje, uitgezonderd de Canarische Eilanden. Er is nog geen zicht op een einddatum.

Overige algemene richtlijnen in Spanje

  • Afstand houden: 1,5 – 2 meter
  • Mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar, zowel binnen als buiten alsmede in het openbaar vervoer. Ook in de auto verplicht als er met meer mensen uit verschillende gezinnen wordt gereisd.
  • Er zijn vanaf 23 november 2020 is een negatieve coronatest nodig als je per boot of vliegtuig naar Spanje reist. Daarnaast dient een digitaal gezondheidsformulier ingevuld te worden ingevuld bij aankomst op de luchthavens in Spanje.

Kijk voor meer richtlijnen en adviezen op de site van de ANWB.

Laatste update:  15 december 2020 om 11.26 uur.

Nog steeds van toepassing op 18 februari 2021.

(Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken)