Actueel reisadvies voor Spanje

Actueel reisadvies voor Spanje, bij Spain Online voorzien wij u van actueel reisadvies met betrekking tot Covid-19 in Spanje. Zeker nu vakantiereizen naar Spanje weer zijn toegestaan is het belangrijk om te weten wat wel kan en wat niet. Daarnaast geldt dat het reisadvies op deze site overeenkomstig is met het advies van het Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Actuele situatie

De afgelopen tijd is het aantal besmettingen met Covid-19 weer hard aan het oplopen. Op dit moment zijn er 400.000 besmettingen. Er golden tot dusver al reisbeperkingen voor onder andere Barcelona, Madrid en een aantal autonome gebieden, waaronder de Balearen (Mallorca, Ibiza, Menorca etc.).

Reisadvies aangescherpt naar oranje voor heel Spanje

Het Ministerie van Buitenlandse zaken heeft het reisadvies nu voor heel Spanje van geel naar oranje gezet. Dit houdt in dat het met ingang van 25 augustus 2020 wordt afgeraden naar Spanje af te reizen, tenzij dit noodzakelijk is.

Thuisquarantaine

Mensen die op dit moment in Spanje op vakantie zijn wordt verzocht na thuiskomst in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Het reisadvies geldt dus voor heel Spanje, inclusief de Canarische Eilanden (met eilanden als Tenerife, Gran Canaría, La Palma, La Gomera).

Overige algemene richtlijnen in Spanje

  • Afstand houden: 1,5 – 2 meter
  • Mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar, zowel binnen als buiten alsmede in het openbaar vervoer. Ook in de auto verplicht als er met meer mensen uit verschillende gezinnen wordt gereisd.

Kijk voor meer richtlijnen en adviezen op de site van de ANWB.

Laatste update:  24 augustus 2020 om 17.18  uur.

Nog steeds van toepassing op 1 september 2020.

(Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken)