Algemeen

Over Spanje

Op deze pagina vind je algemene en praktische informatie over Spanje. Het land is zonder enige twijfel één van de populairste vakantiebestemmingen van Europa. Jaarlijks bezoeken ruim 40 miljoen mensen dit Zuid-Europese land. Spanje behoort daarmee zelfs wereldwijd tot één van de meest bezochte landen.

Geografie

Met een oppervlakte van 505.955 vierkante kilometer tevens één van de grootste landen van Europa. Het land bestaat daarnaast uit de eilandengroep Balearen, de Canarische Eilanden en de autonome steden Ceuta en Melilla in Noord-Afrika.

De taal

In heel Spanje wordt Spaans gesproken. In het centrale deel van het land is dat Castilliaans Spaans. Maar er zijn ook diverse regio’s waar men een eigen taal heeft. In Catalonië en ook in het Franse deel, is dat het Catalaans. Het is in deze autonome regio ook feitelijk de belangrijkste taal. In Baskenland is Baskisch de voertaal, net als in Frans Baskenland. Er zijn ook nog andere regio’s met een eigen taal. In Galicië is dat het Galicisch. En nog minder bekend is het Valenciaans in de regio Valencia.

Lees verder