Reisinformatie

Alles over reizen en vervoer in en naar SpanjeReisinformatie

Op de pagina reisinformatie vertellen we je alles over het reizen in en naar Spanje met alle soorten van vervoer. Als je naar Spanje gaat reizen, komt natuurlijk al heel snel de vraag op, hoe je dat gaat doen. Er zijn immers talloze mogelijkheden. Vanuit Nederland zijn er diverse buspendeldiensten, die je gedurende een groot deel van het jaar naar de diverse costa’s brengen. Maar tegenwoordig wint ook de trein steeds meer aan populariteit, maar de meest snelle manier om naar Spanje af te reizen is toch nog altijd per vliegtuig. Ook kiezen nog altijd velen er voor om met de eigen auto, al dan niet met tent of caravan, op vakantie te gaan.

Alles over reizen in Spanje

Als je in Spanje bent, dan zijn er tal van vervoersmogelijkheden beschikbaar. Maar als je met je eigen auto of huurauto reist, wat zijn dan de regels, wat mag wel en wat mag niet in het verkeer. Hoe kan ik het beste afreizen naar de diverse bezienswaardigheden? In dit hoofdstuk van Spain Online proberen we u hierop de juiste antwoorden te geven. Verder uiteraard praktische tips, voor een zorgeloos verblijf ter plaatse.

Met de bus

Het openbaar busvervoer is in Spanje vele malen beter geregeld dan in Nederland, zowel op het vaste land, als op de diverse eilanden. Tussen alle grote steden zijn er zowel stop- als sneldiensten, zodat ook de meer afgelegen plaatsen toch op een goede ontsluiting kunnen rekenen.

Met de trein

Spanje kent een heel netwerk van treindiensten. De grote steden hebben over het algemeen een goed metrosysteem. Verder zijn er regionale treindiensten maar ook lange afstandstrajecten, die met hogesnelheidstreinen worden afgelegd.

Binnenlandse vluchten

Aan vliegbestemmingen is in Spanje geen gebrek. En dat is op zich niet zo vreemd, want verreweg het grootste aantal toeristen dat naar Spanje komt, doet dat nog altijd per vliegtuig. Vrijwel alle grote steden hebben een eigen vliegveld. Gezien de grote afstanden, wordt er bovendien veel gebruik gemaakt van binnenlandse vluchten.

Met de auto door Spanje

De wegen in Spanje zijn goed. Er zijn veel snelwegen, maar ook veel toeristische routes, vaak aangelegd met EU-subsidies. Met name langs de costa’s wordt veel in de infrastructuur geinvesteerd. En als je niet met je eigen auto naar Spanje wilt, dan kan je er altijd nog één huren. De grote verhuurmaatschappijen zijn vrijwel overal goed vertegenwoordigd.

Spaans verkeersbureau

Voor meer inhoudelijke en relevante informatie over Spanje kun je ook altijd de website van het Spaans verkeersbureau raadplegen.