Welkom bij Spain Online, dé Nederlandstalige site over Spanje, barstendsvol informatie over de verschillende regio's van dit prachtige, Zuid-Europese land. Wat vind je zoal op deze site? Heel veel informatie over de Spaanse Costa's, de verschillende autonome gebieden, actuele reisinformatie voor als je binnenkort naar Spanje gaat, over busdiensten, vliegen, het huren van een auto en treinverbindingen. 

Verder alles over het klimaat, actueel weer en verwachtingen voor de komende dagen en daarnaast heel veel eigen beeldmateriaal uit de periode 1994 tot en met 2013. Kortom, een veelzijdige website over Spanje. Als je op zoek bent naar 'het andere Spanje', dan zit je goed bij Spain Online. Het land heeft immers zoveel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Laat je verrassen op deze website.

Spanje facts:


  • Aantal inwoners: 
  • 47.370.542 (2013)
  • Hoofdstad:
  • Madrid
  • Oppervlakte: 
  • 505.992 km²
  • Hoogste punt van Spanje:
  • Pico del Teide, 3.718 meter

 

Wist u dat Spanje jaarlijks, na Frankrijk, het land is met de meeste toeristen? Volgens het World Tourism Rankings bezochten in 2012 57,7 miljoen toeristen Spanje, een stijging van 9,3% ten opzichte van 2010. 

*Cijfers over 2013 zijn er nog niet.

Er worden in Spanje 8 verschillende soorten Spaans gesproken: Castilliaans (het echte Spaans), Catalaans, Baskisch, Asturisch, Extremeens, Galicisch, Aragonees en Aranees (dialect van het Occitaans). 

Een cultureel dagje uit


De meeste toeristen die een bezoek brengen aan Spanje komen voor zon, zee en strand. Maar een groeiend aantal mensen combineert de strandvakantie met cultuur. En daar spelen diverse reisorganisaties tegenwoordig dan ook handig op in door busexcursies aan te bieden. Vanaf de Costa del Sol bijvoorbeeld kun je op die manier eenvoudig een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Ronda, Sevilla, Granada of Córdoba. En vanaf de Costa Brava en Costa Dorada liggen prachtige steden als Barcelona of Gerona binnen handbereik. Zo kunt u ontspanning prima combineren met een dagje cultuur. Maar natuurlijk zijn dit tevens prachtige winkelsteden.