Home – Spain Online

De meest complete website over reizen van en naar Spanje

Ronda, historische stad aan de Tajo 

In het zuiden van Andalusië ligt de oude stad Ronda. Deze stad is vooral bekend vanwege de Puente Romano, de oude brug over de Tajo. Dit is een honderden meters diepe kloof die de stad letterlijk in tweeën splitst. Daarnaast is Ronda bekend om zijn schitterende stierenvechtarena. Echter is ook het centrum met haar smalle straatjes erg in trek. Als je je vakantie doorbrengt aan de Costa del Sol, is dit makkelijk te combineren met een bezoek aan Ronda. De stad ligt immers maar zo’n 50 kilometer landinwaards midden in heuvelachtig gebied.

Lees verder

Rotsachtig en veelzijdig,
De Costa Brava 

De Costa Brava is het meest noordoostelijk gelegen kustdeel van Spanje. Jaarlijks komen vele miljoenen toeristen naar één van de badplaatsen aan deze kust, om de vakantie door te brengen.
Bekende badplaatsen hier zijn Lloret de Mar, Platja d’Aro en Tossa de Mar. Ze kennen een bruisend nachtleven.  Er zijn veel hoogteverschillen en de hele kust kenmerkt zich door de soms enorme  rotsformaties. Daardoor is het een ruige kust met  veel mooie kleine zandstranden.

Lees verder

Tenerife, veel meer dan zon, zee en strand 

Tenerife is samen met Gran Canaria de populairste vakantiebestemming van de Canarische Eilanden. Dit is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan ten westen van Marokko. Door de ligging van de vulkanische eilandengroep is het er subtropisch met ook in de winter aangename temperaturen van 20 graden en hoger. Dat maakt het naast een populaire zomerbestemming ook een uitermate geschikte plek om te overwinteren. De zonsondergangen op Tenerife zijn elke avond weer een prachtig schouwspel om te zien.

Lees verder

Het ruige en groene eiland La Palma 

Het eiland La Palma is het meest noordwestelijlk gelegen eiland van de Canarische Eilanden. Hier geen massatoerisme. Daardoor is La Palma een eiland dat geliefd is bij ecotoerisme. Dit zijn reizigers vooral komen om te wandelen in de prachtige natuur. Verder ook om te genieten van de authentieke eilandcultuur. Net als de eilanden Gran Ganaria en Tenerife is het noordwestelijk deel van het eiland vaker nat. Daardoor is het er vruchtbaar en groen. Het oosten en zuiden van het eiland zijn meestal droog en daardoor vrij dor.

Lees verder

Populaire items

Reistips Spanje

Booking.com

Spain Online

Spain Online is affiliate partner van Booking.com. Daarom boek je eenvoudig een accommodatie via deze website.

Welkom op de meest complete website over reizen van en naar Spanje. Wij zijn Spain Online. Immers vind je bij ons onafhankelijke informatie. Ofwel eigen ervaringen.  In het bijzonder veel informatie over de Spaanse Costa’s. Maar ook over de verschillende autonome gebieden. Bovendien actuele reisinformatie voor als je binnenkort naar Spanje gaat. Net als reistips en veel eigen beeldmateriaal.