Reisinformatie

Als je naar Spanje gaat afreizen, komt natuurlijk al heel snel de vraag op, hoe je dat gaat doen. Er zijn immers talloze mogelijkheden. Vanuit Nederland zijn er diverse buspendeldiensten, die je gedurende een groot deel van het jaar naar de diverse costa’s brengen. Maar tegenwoordig wint ook de trein steeds meer aan populariteit, maar de meest snelle manier om naar Spanje af te reizen is tch nog altijd per vliegtuig. Ook kiezen nog altijd velen er voor om met de eigen auto, al dan niet met tent of caravan, op vakantie te gaan. En als je er dan eenmaal bent, hoe dan verder. Wat zijn de regels, wat mag wel en wat mag niet in het verkeer. Hoe kan ik het beste afreizen naar de diverse bezienswaardigheden, hoe zit het met het openbaar vervoer, etc. In dit hoofdstuk van Spain Online proberen we u hierop de juiste antwoorden te geven. Verder uiteraard praktische tips, voor een zorgeloos verblijf ter plaatse.

Het openbaar busvervoer is in Spanje vele malen beter geregeld dan in Nederland, zowel op het vaste land, als op de diverse eilanden. Tussen alle grote steden zijn er zowel stop- als sneldiensten, zodat ook de meer afgelegen plaatsen toch op een goede ontsluiting kunnen rekenen.
Spanje kent een heel netwerk van treindiensten. De grote steden hebben over het algemeen een goed metrosysteem. Verder zijn er regionale treindiensten maar ook lange afstandstrajecten, die met hogesnelheidstreinen worden afgelegd.
Aan vliegbestemmingen is in Spanje geen gebrek. En dat is op zich niet zo vreemd, want verreweg het grootste aantal toeristen dat naar Spanje komt, doet dat nog altijd per vliegtuig. Vrijwel alle grote steden hebben een eigen vliegveld.
De wegen in Spanje zijn goed. Er zijn veel snelwegen, maar ook veel toeristische routes, vaak aangelegd met EU-subsidies. Met name langs de costa’s wordt veel in de infrastruktuur geinvesteerd. En als je niet met je eigen auto naar Spanje wilt, dan kan je er altijd nog één huren. De grote verhuurmaatschappijen zijn vrijwel overal goed vertegenwoordigd.