Santa Susana, badplaats aan de Costa del Maresme

Santa Susana is een populaire badplaats aan de noordoostkust van Spanje gelegen aan de Costa del Maresme in de autonome regio Cataluña. De badplaats staat bekend om zijn prachtige zandstrand en het aangename mediterrane klimaat. Het trekt zowel lokale als internationale toeristen aan. De stranden van deze badplaats staan bekend om hun fijn zand en helder water. Ze bieden faciliteiten voor watersporten en recreatie, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor zon- en strandliefhebbers.

De badplaats biedt een scala aan voorzieningen, waaronder hotels, restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Er zijn ook diverse recreatieve activiteiten beschikbaar, zoals watersporten, wandelen en fietsen in de nabijgelegen heuvels.

Culturele bezienswaardigheden in Santa Susana

In de omgeving van Santa Susana zijn enkele culturele bezienswaardigheden te vinden, waaronder historische gebouwen en kerken. Het is ook goed gelegen voor uitstapjes naar nabijgelegen steden en bezienswaardigheden in Catalonië.

Bereikbaarheid

Santa Susana is goed bereikbaar via de weg en het openbaar vervoer. De badplaats heeft een eigen treinstation waar je met de R1 Cercanías van RENFE naar Barcelona, de luchthaven van Barcelona of naar Gerona kunt reizen. Maar ook de meeste andere badplaatsen zijn met deze trein te bereiken. Het ligt op een redelijke afstand van Barcelona en Girona, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor reizigers die deze steden willen verkennen.

De badplaats heeft een leuke boulevard, de Paseo Maritimo, die verderop overgaat in de boulevard van Malgrat de Mar, een andere populaire badplaats. Richting het zuiden gaat de badplaats over in Pineda de Mar. Tussen Santa Susana en Pineda de Mar ligt een heel gebied vol met campings.