Malgrat de Mar, bruisende badplaats aan de Costa del Maresme

Malgrat de Mar is een populaire badplaats aan de Costa del Maresme aan de Middellandse Zee in het noordoosten van Spanje.  De plaats ligt ingeklemd tussen Blanes in het noorden en Santa Susana in het zuiden. Vaak worden Malgrat de Mar en Santa Susana als één plaats aangeduid, aangezien de beide badplaatsen in elkaar over lopen. Malgrat heeft een authentiek Catalaans centrum met gezellige winkeltjes en cafés, gelegen in kleine, nauwe straatjes. Ook het station van Malgrat de Mar ligt hier. Als je bij het station naar het noorden loopt, kom je op een autovrije palmenboulevard, die langs de spoorlijn loopt. Aan de andere kant van het spoor ligt het prachtige zandstrand van Malgrat. Naar het zuiden loopt dit strand over in dat van Santa Susana. De kust is hier overigens zeer vlak, zonder rotsen. Het stadje heeft verder ook een aantal leuke kleine parkjes.

Passeig Maritimo

Aan de lange boulevard Passeig Maritimo staan de meeste hotels en appartementen. Vlak bij het centrum zijn de nodige Nederlandse restaurantjes en cafétjes gevestigd. Een zijstraat van de Passeig Maritimo is bijna volledig gevuld met Nederlandse ondernemers, waar je je favoriete Hollandse gerechten kunt eten. De eindeloos lange boulevard is verder voor een belangrijk deel gevuld met winkels en uitgaansgelegenheden. Je vindt hier bijvoorbeeld talloze juwelierszaken, kledingzaken, souvenierswinkeltjes en supermarkten. Er is ook een vrij modern winkelcentrum gevestigd, wat echter voor een belangrijk deel leeg staat. Vermoedelijk, omdat het niet genoeg opvalt. De meeste winkels zijn in de zomerperiode dagelijks (ook op zon- en feestdagen) tot ongeveer 22.30 uur geopend.

Het uitgaansleven van Malgrat de Mar

Het echte uitgaansleven van Malgrat de Mar bevindt zich overigens op de lange boulevard, de Passeig Maritimo, tussen Malgrat de Mar en Santa Susana.  Er bevinden zich op de boulevard talrijke discotheken en kroegen die dagelijks tot ongeveer 05.00 uur geopend zijn. Een leuke discotheek in Malgrat de Mar, die niet al te groot is en volledig door Spanjaarden wordt gerunt is discotheek ‘GLASS’. De discotheek ligt in de kelder van een hotel en heeft een gezellige sfeer, met een niet al te groot podium. En zoals zo vaak, als je genoeg drinkt, dan krijg je een t-shirt! Overigens geldt hier wel, dat het pas ver na middernacht echt gezellig wordt. Je geduld wordt dus duidelijk op de proef gesteld, zelfs op vakantie.

Ook de diverse hotels bieden tijdens het zomerseizoen dagelijks de nodige entertainment voor jong en oud, waar iedereen welkom is. Het zomerseizoen begint in Malgrat en Santa Susana ongeveer eind mei en gaat door tot ongeveer de derde week van september. In die periode kun je er vanuit gaan dat het er gezellig druk is. Tijdens de warme zomeravonden vinden veel aktiviteiten en het entertainmentprogramma van hotels op het terras plaats. Vooral bij hotels en appartementencomplexen die populair zijn bij jongeren, kan dit vaak tot rond 01.00 uur doorgaan. Als je dus wel een goede nachtrust wilt hebben, dan doe je er verstandig aan, om hier van te voren goed naar te informeren, of ga net voor of net na de schoolvakanties, dan is het ‘gezellig’ druk, maar niet massaal. En uiteraard scheelt dat ook nog in je portemonnee.