Cantabria

Cantabria is een autonome regio in het noorden van Spanje, gelegen aan de Golf van Biskaje. De regio ligt ingeklemd tussen País Vasco in het oosten, Asturias in het westen en Castilla y Léon in het zuiden. De hoofdstad van deze regio is Santander, een havenstad aan de kust met een rijke geschiedenis en diverse architectuur. Cantabria staat bekend om zijn prachtige landschappen, waaronder groene valleien, ruige kustlijnen en indrukwekkende bergen. De regio biedt talloze mogelijkheden voor natuurliefhebbers en wandelaars.

De belangrijkste steden van Cantabria

Cantabria is een relatief kleine regio, maar het herbergt verschillende interessante steden en stadjes. Hier zijn enkele van de belangrijkste steden in Cantabria:

Santander

De hoofdstad van Cantabria en een belangrijke havenstad. Santander biedt niet alleen een rijke geschiedenis en architectuur, maar ook prachtige stranden zoals Playa de El Sardinero. Bezienswaardigheden zijn onder andere de Magdalena-paleis en de kathedraal van Santander. Breng ook even een bezoek aan de Botanische tuin als je in Santander bent.

Torrelavega

Dit is één van de grootste steden in de regio, gelegen in het binnenland. Torrelavega is een belangrijk economisch centrum en staat bekend om zijn handel en industrie. Het heeft ook enkele interessante historische bezienswaardigheden.

Santillana del Mar

Een charmant middeleeuws stadje dat bekend staat om zijn goed bewaard gebleven historische architectuur. Santillana del Mar is een populaire toeristische bestemming en heeft attracties zoals de Grot van Altamira.

Comillas

Een pittoreske kustplaats met een rijke geschiedenis en opmerkelijke architectuur. Het Palacio de Sobrellano en de Capricho de Gaudí zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden.

Castro Urdiales

Gelegen aan de kust, staat Castro Urdiales bekend om zijn prachtige stranden en historische bezienswaardigheden, waaronder de middeleeuwse kerk van Santa María.

Laredo

Een kustplaats met een lang zandstrand, Playa de La Salvé. Laredo heeft een historisch centrum met kleurrijke gebouwen en is vooral levendig tijdens het jaarlijkse La Batalla de Flores-festival.

Bezienswaardigheden in Cantabria

Picos de Europa

Een deel van de Picos de Europa, een spectaculaire bergketen, bevindt zich in Cantabria. Deze bergen bieden geweldige wandel- en klimmogelijkheden, evenals adembenemende uitzichten.

Grot van Altamira

Gelegen in de buurt van de stad Santillana del Mar, herbergt de Grot van Altamira een van ’s werelds belangrijkste prehistorische kunstcollecties. De grot staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De kustlijn van Cantabria

Cantabria heeft een indrukwekkende kustlijn aan de Golf van Biskaje met mooie stranden, zoals Playa de El Sardinero in Santander en Playa de Oyambre.

Cabárceno Natuurpark

Een uniek natuurpark waar dieren in semi-vrijheid leven. Het is een populaire attractie voor gezinnen en natuurliefhebbers.

Gastronomie van Cantabria

De regionale keuken van Cantabria is gebaseerd op verse vis, zeevruchten en lokale producten. Probeer specialiteiten zoals cocido montañés (een lokale stoofpot) en sobaos (een soort cake).