De ruige Costa Brava

De ruige Costa Brava ligt in het noordoosten van Spanje.  De kust kenmerkt zich door de rotsachtige kustlijn en kleine stranden. De Costa Brava loopt naar het zuiden door tot net voorbij de badplaats Blanes. Ten zuiden daarvan begint de Costa del Maresme. De noordelijk gelegen stranden zijn bedekt met een fijne kiezelsoort. Meer naar het zuiden wordt het strand steeds fijner. De meest bekende badplaatsen aan de Costa Brava zijn Lloret de Mar, Blanes, Tossa del Mar en Rosas.

De Costa Brava, een populair gebied

Wat verder opvalt is dat de stranden van de Costa Brava vrij steil in zee lopen. Het wordt dan ook al snel diep. De kust is een waar paradijs voor iedereen die van watersport houdt. In diverse badplaatsen worden surfplanken en zeilboten verhuurd. Verder kun je voor een niet al te groot bedrag waterskiën, duiken of zelfs parasailen. De betere hotels en campings beschikken over eigen tennisbanen. Al jaren lang is de Costa Brava gedurende de zomermaanden een zeer populaire vakantiebestemming. Het is dan ook niet zo gek dat er steeds meer hotels en appartementen zijn gebouwd. Kleine vissersstadjes veranderden in grote badplaatsen vol met toeristen. Spanje is dan ook voor een deel afhankelijk van het massatoerisme. Om ook de jongeren naar Spanje te krijgen werden er op grote schaal uitgaansgelegenheden gebouwd.

Lloret de Mar

Vandaag de dag vind je nergens ter wereld zoveel discotheken, cafés en hotels als aan de Costa Brava. Het beste voorbeeld van een populaire badplaats is Lloret de Mar. Als je ervan houdt om op vakantie in een soort van Nederlandse enclave in Spanje terecht te komen, dan moet je zeker naar deze badplaats gaan. In met name Lloret zijn veel Nederlandse restaurantjes en barretjes te vinden, evenals de Hollandse friettenten. Spanje heeft een Middellandse zee klimaat. In de zomermaanden ligt de maximumtemperatuur gemiddeld rond 28 graden. Er zijn dagen dat het koeler is, maar vaker nog stijgt de temperatuur naar 30 tot 34 graden. De zon schijnt in juli en augustus gemiddeld zo’n 10 uur, en afgezien van een enkele onweersbui is het er dan droog. Airconditioning hebben de meeste hotels, aangezien het ook ’s nachts boven de 20 graden blijft. Het zeewater heeft in de periode van juli tot en met september een temperatuur van ongeveer 23 graden.