Marbella, hoofdstad van de Costa del Sol

Marbella is de hoofdstad van de Costa del Sol, gelegen in het zuiden van Spanje aan de Middellandse Zee in de autonome regio Andalucía. Dit is een waar vakantieparadijs voor iedereen die rijk is of belangrijk is. Dat valt ook al meteen op als je de vele grote jachten in de haven van de stad ziet liggen. Na Málaga is Marbella met haar ruim 77.000 inwoners de tweede stad langs de Costa del Sol. Kenmerkend voor de stad zijn de prachtige witte huisjes die je in het centrum ziet. Diverse beroemdheden uit binnen- en buitenland hebben hier een buitenverblijf staan. Dat is meteen ook één van de redenen van de bekendheid van Marbella. Zo kocht popster Madonna enkele jaren terug in de nabijheid van Marbella een huis.

Het centrum van Marbella

Het centrum van Marbella wordt gekenmerkt door de vele smalle straatjes met balkons vol bloembakken. Iets wat bovendien ook kenmerkend is voor Andalusië. Je ziet dat immers overal in deze autonome regio terug. Midden in het centrum ligt de Plaza de Naranjos. Aan dit plein zijn de nodige winkeltjes en restaurantjes gevestigd, waar je heerlijk op een terrasje kunt zitten. ’s Avonds is het hier meestal een drukte van belang en is het plein werkelijk prachtig verlicht.

Natuurlijk heeft ook Marbella haar eigen palmenboulevard, waaraan de nodige hotels, winkels en restaurants gevestigd zijn, evenals de nodige uitgaansgelegenheden. Maar zoals al eerder gezegd, wordt de stad toch wel gekenmerkt door rijkdom. Ongeveer 7 kilometer vanaf het centrum, richting het westen, ligt de grote jachthaven Puerte Banús van Marbella. Het is zondermeer één van de mooiste van heel de Middellandsezeekust in Spanje. De meeste schepen hier zijn van miljonairs. Ook moet je niet gek opkijken als je in Marbella een Ferrari ziet rijden. In de nabijheid van de haven staan weer een groot aantal restaurants, bars, winkels en discotheken, alleen zijn ze hier enorm prijzig.

Toch valt het op, dat ondanks de vele rijke mensen die hier rondlopen, ook de ‘gewone’ touristen het hier goed kunnen vinden. Als je echter op zoek bent naar een rustige plaats aan deze Costa, zoals bijvoorbeeld Nerja. Het uitgaansleven van Marbella is namelijk zeer bruisend. Het begint meestal rond een uur of twaalf en gaat dan door tot het einde van de nacht.