Luchthavens in Spanje

Spanje heeft een groot aantal luchthavens verspreid over het hele land en is daarmee prima te bereiken vanuit andere delen van de wereld.  Een stad als Barcelona ligt op ruim anderhalf uur vliegen. Dat geldt ook voor de Balearen. Málaga en Sevilla bereik je in ongeveer drie en een half uur en de Canarische Eilanden liggen op ongeveer vier en een half uur vliegen van Nederland.

Ook naar de Balearen en de Canarische Eìlanden vertrekken dagelijks een groot aantal vluchten. De afhandeling op de luchthavens gebeurt op alle luchthavens door de nationale luchtvaartmaatschappij Iberia. Vrijwel alle vliegvelden worden beheerd door Aena. Vanuit Nederland vliegen onder andere KLM, Transavia, Iberia, Ryanair, Vueling en Easyjet naar  diverse steden verspreid over heel Spanje.

Aangezien Spanje één van de grootste landen van Europa is en de afstanden daardoor groot zijn, is het ook mogelijk om gebruik te maken van binnenlandse vluchten. Je kunt hierbij denken aan een vlucht van Barcelona naar Málaga of van Sevilla naar Valencia. Maar je kunt vanaf het Iberisch schiereiland ook vliegen naar de Canarische Eilanden of naar de Balearen.

Luchthavens in Spanje

Spanje heeft een uitgebreid netwerk van luchthavens, verspreid over het hele land, die dienen als belangrijke hubs voor binnenlandse en internationale vluchten. Hier zijn enkele van de belangrijkste luchthavens in Spanje:

Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport (MAD)

Gelegen in Madrid, de hoofdstad van Spanje, is de luchthaven Adolfo Suárez Madrid-Barajas de drukste en grootste luchthaven van het land. Het is een belangrijk knooppunt voor binnenlandse vluchten en internationale verbindingen naar bestemmingen over de hele wereld.

Barcelona-El Prat Airport (BCN)

Barcelona-El Prat Airport is de op een na drukste luchthaven van Spanje en is gelegen in de regio Catalonië. Het bedient de stad Barcelona en is een belangrijke toegangspoort tot de regio, met tal van binnenlandse en internationale vluchten.

Palma de Mallorca Airport (PMI)

Palma de Mallorca Airport, gelegen op het eiland Mallorca in de Balearen, is een van de drukste luchthavens van Spanje. Het is een belangrijke hub voor zowel binnenlandse vluchten naar het vasteland van Spanje als internationale vluchten naar bestemmingen in heel Europa.

Málaga-Costa del Sol Airport (AGP)

Málaga-Costa del Sol Airport, gelegen aan de Costa del Sol in Andalusië, is een belangrijke toegangspoort tot de populaire vakantiebestemmingen in de regio. Het bedient de stad Málaga en is een drukke luchthaven voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Alicante-Elche Airport (ALC)

Alicante-Elche Airport, gelegen aan de Costa Blanca in de regio Valencia, is een belangrijke luchthaven voor toeristen die de populaire badplaatsen in de omgeving bezoeken. Het bedient de stad Alicante en heeft veel binnenlandse en internationale vluchten.

Gran Canaria Airport (LPA)

Gran Canaria Airport, gelegen op het eiland Gran Canaria in de Canarische Eilanden, is een belangrijke luchthaven voor het eiland. Het bedient de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria en is een belangrijke hub voor binnenlandse en internationale vluchten naar andere Canarische Eilanden en bestemmingen in Europa.

Overige luchthavens in Spanje

Dit zijn slechts enkele van de belangrijkste luchthavens in Spanje, maar het land heeft nog veel meer regionale en lokale luchthavens die dienen als belangrijke verbindingen voor zowel passagiers- als vrachtvervoer.

Luchthavens op de eilanden

Vrijwel alle eilanden van Spanje hebben een eigen luchthaven. Zo zijn de Canarische Eilanden en Balearen met elkaar verbonden en zijn er dagelijks vluchten tussen bijvoorbeeld La Palma en Tenerife.