Torre del Mar, populaire badplaats aan de Costa del Sol

Torre del Mar, Costa del SolTorre del Mar is een populaire badplaats aan de Costa del Sol in de autonome regio Andalucía in Zuid-Spanje. De badplaats ligt tussen de steden Málaga en Nerja in de provincie Málaga. Eén van de belangrijkste aantrekkingspunten van deze badplaats zijn de prachtige stranden. Het strand strekt zich uit over een aantal kilometers en staat bekend om zijn fijn zand en kalme wateren. Het is een populaire bestemming voor zowel toeristen als lokale bewoners.

Paseo Marítimo (Boulevard)

De Paseo Marítimo is een aantrekkelijke boulevard langs de kust van de badplaats. Langs deze promenade vind je talloze restaurants, bars en winkels, ideaal voor een ontspannen wandeling en om te genieten van de zeebries.

Feria de San Miguel

Torre del Mar staat bekend om zijn jaarlijkse Feria de San Miguel, een traditioneel feest dat meestal plaatsvindt in september. Het omvat parades, muziek, dans, vuurwerk en andere festiviteiten.
Torre del Mar

Vuurtoren van Torre del Mar (Faro de Torre del Mar)

In 1930 werd er in Torre del Mar een nieuwe vuurtoren gebouwd, omdat de oude verwoest was. Maar met de komst van het toerisme in de jaren 50 van de vorige eeuw naar de badplaats werd de toren meer en meer ingesloten door veel hogere hotels en appartementen. Ook de kustlijn werd steeds meer opgeschoven, waardoor schepen niet langer gebruik konden maken van de oriëntatie van de vuurtoren. Er werd een nieuwe toren gebouwd, maar meteen na de bouw bleek al dat ook deze toren niet hoog genoeg was, waarna er opnieuw een toren gebouwd werd. De nieuwe toren werd vlak naast de oude toren gebouwd. Eerst helemaal wit, maar later is deze in mooie blauw-witte strepen geverfd. Vandaag de dag is het mooi herkenningspunt in de badplaats. In het generatorhuisje naast de vuurtoren is nu een mini-expositie te zien.

Nautische Activiteiten

De kalme wateren langs de kust van lenen zich goed voor verschillende nautische activiteiten. Watersportliefhebbers kunnen genieten van zeilen, windsurfen en andere activiteiten.

Cultuur en Recreatie

Naast het strand biedt Torre del Mar ook culturele en recreatieve voorzieningen, waaronder parken, pleinen en sportfaciliteiten.

Markt van Torre del Mar

Er is een wekelijkse markt in de badplaats, waar lokale producten, kleding en andere goederen te koop worden aangeboden. De badplaats is een aantrekkelijke bestemming voor zon- en strandliefhebbers, maar het biedt ook een verscheidenheid aan activiteiten en evenementen om van te genieten. Ook is het een populaire bestemming aan de Costa del Sol voor zowel lokale inwoners als toeristen.