Over ons

Welkom bij Spain Online. Uw virtuele reis door dit prachtige land start u het beste hier, op de meest volledige Nederlandstalige website over Spanje. Op deze site proberen wij u zo goed mogelijk te informeren over Spanje en alles wat daar bij hoort. In de afgelopen 18 jaar hebben wij een enorme berg met informatie vergaart tijdens onze bezoeken aan Spanje. Het gaat daarbij om veel fotomateriaal, maar ook heel veel informatie over de diverse regio’s in Spanje.

En dan hebben we het niet alleen over de populaire bestemmingen, waar verreweg de meeste vakantiegangers naartoe gaan. Nee, we hebben het dan ook over het veel minder bekende binnenland van Spanje. Er is immers zoveel meer te zien.

Mijn naam is Arjan Nooter. Ik ben de oprichter van Spain Online. Sinds 1997 bestaat deze website. De eerste kennismaking met Spanje had ik in 1994. Ik bezocht toen de populaire badplaats Calella, gelegen aan de Costa del Maresme. Vanuit deze badplaats bezocht ik in groepsverband onder andere Barcelona, de cava-fabriek van Codorníu, Montserrat en diverse andere badplaatsen in de omgeving. Voor mij was dit een totale ontdekkingsreis en ik realiseerde me dat dit zeker niet de laatste keer zou zijn, dat ik naar Spanje zou afreizen.

In de jaren die volgenden kwam ik twee, soms wel drie keer per jaar terug en in 1997 maakte ik voor het eerst een groepsrondreis door Andalusië, de meeste zuidelijke regio van Spanje. Tijdens deze reis bezocht ik steden als Sevilla, Córdoba, Cádiz en Jaén. Tevens bracht ik een bezoek aan de universiteitsstad Salamanca, gelegen in Castilla y Léon en aan Burgos. Ook de jaren die volgenden was ik regelmatig in Andalusië te vinden. Nu,18 jaar later heb ik grote delen van Spanje, maar ook de eilanden, bezocht. De hoogste tijd om het aanbod aan informatie dan ook met jullie te delen en de site flink uit te breiden, hetgeen met deze nieuwe site is gebeurd. Een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Spain Online.

Ik hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het bezoeken van deze website als dat ik heb gehad aan het samenstellen van deze website.

Lees verder