Fuengirola

De stad Fuengirola ligt ongeveer halverwege tussen Torremolinos en Marbella. Deze stad heeft ongeveer 39.000 inwoners en heeft met zijn ruim zes en een halve kilometer lengte de langste boulevard van de hele Costa del Sol. Sterker nog, ze is net zo lang als die langs het Copacabanastrand in Río de Janeiro. Ook is dit één van de drukst bevolkte stranden van de Costa del Sol.

De boulevard vormt een aaneenschakeling van restaurants, hotels, appartementen, discotheken en winkels of winkelcentra. Als je hier je vakantie wilt doorbrengen, ben je relatief goedkoop uit, al willen de drankjes in de bars en discotheken nogal eens wat prijzig zijn. Maar je moet natuurlijk wel van uitgaan houden om in deze badplaats te gaan zitten, want dat is hier zeer bruisend en daar draait het hier ook voornamelijk om.

Net buiten de stad ligt trouwens ook nog eens een dierentuin, waar je meer dan 300 dieren kunt zien en ook is er een aquapark te bezichtigen. De stad zelf heeft verder niet zo heel veel te bieden. Wel is de schilderachtige wijk Los Bolichos de moeite van een bezoek waard. Een andere bezienswaardigheid van Fuengirola is het Castillo de San Isidro, op een heuvel aan de rand van de stad. De burcht werd in de 10e eeuw gebouwd. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de hele stad en de kust. Enkele discotheken die op dit moment populair zijn in Fuengirola zijn: Galaxy, Underground, Pomelo en Club 27. Bij de meeste van deze discotheken worden wel entreebedragen gevraagd. Deze variëren van 300 tot 700 pesetas. In de meeste discotheken begint het hier pas na één uur ’s nachts te bruisen.