Fuengirola, levendige badplaats aan de Costa del Sol

FuengirolaFuengirola is een levendige badplaats aan de Costa del Sol in de autonome regio Andalusië in het zuiden van Spanje. De stad ligt ongeveer halverwege tussen Torremolinos en Marbella. Deze stad heeft ongeveer 39.000 inwoners.

De stranden van Fuengirola

Fuengirola staat bekend om zijn prachtige stranden, waaronder het centrale strand, Playa de Fuengirola, dat zich uitstrekt langs de kustlijn van de stad. Andere populaire stranden zijn onder meer Playa de Los Boliches en Playa de Carvajal. Langs de kust van Fuengirola loopt een lange promenade, bekend als de Paseo Marítimo, waar bezoekers kunnen wandelen, joggen, fietsen of gewoon ontspannen terwijl ze genieten van het prachtige uitzicht op zee.

De boulevard vormt een aaneenschakeling van restaurants, hotels, appartementen, discotheken en winkels of winkelcentra. Als je hier je vakantie wilt doorbrengen, ben je relatief goedkoop uit, al willen de drankjes in de bars en discotheken nogal eens wat prijzig zijn. Maar je moet natuurlijk wel van uitgaan houden om in deze badplaats te gaan zitten, want dat is hier zeer bruisend en daar draait het hier ook voornamelijk om.

Castillo Sohail

Deze Moorse vesting dateert uit de 10e eeuw en biedt een prachtig uitzicht over Fuengirola en de omgeving. Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd in de 10e eeuw tijdens de Moorse overheersing van Spanje. Het diende als een verdedigingsfort langs de kustlijn om de stad te beschermen tegen invallen vanaf de zee. Later, tijdens de christelijke herovering van Spanje, werd het kasteel veroverd en herbouwd. Het Castillo Sohail is een voorbeeld van Moorse militaire architectuur en heeft een strategische ligging op een heuvel met uitzicht op de monding van de Fuengirola-rivier en de Middellandse Zee.

Het kasteel bestaat uit een centrale verdedigingstoren, omringd door dikke muren en bastions. Vanaf het kasteel heb je een prachtig panoramisch uitzicht over Fuengirola en de omringende kustlijn. Binnenin zijn er tentoonstellingen en informatiepanelen die de geschiedenis van het kasteel en de regio belichten. Tegenwoordig wordt het Castillo Sohail vaak gebruikt als locatie voor culturele evenementen, concerten, festivals en tentoonstellingen, vooral tijdens de zomermaanden.

Het kasteel biedt een sfeervolle setting voor deze activiteiten, met uitzicht op zee en een historische ambiance. Bezoekers kunnen het Castillo Sohail gemakkelijk bereiken via een korte wandeling vanuit het stadscentrum van Fuengirola. Het kasteel is meestal open voor het publiek en er is een klein toegangsgeld om de tentoonstellingen en het terrein te bekijken.

Bioparc Fuengirola

Dit is een uniek dierenpark dat zich richt op het nabootsen van de natuurlijke habitat van de dieren. Bezoekers kunnen hier verschillende diersoorten zien, waaronder gorilla’s, leeuwen, tijgers en vele anderen. Je kunt hier meer dan 300 dieren kunt zien. bezichtigen. De stad zelf heeft verder niet zo heel veel te bieden. Wel is de schilderachtige wijk Los Bolichos de moeite van een bezoek waard. Een andere bezienswaardigheid van Fuengirola is het Castillo de San Isidro, op een heuvel aan de rand van de stad. De burcht werd in de 10e eeuw gebouwd. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de hele stad en de kust.

Waterparken in de omgeving van Fuengirola

Voor gezinnen is er ook de mogelijkheid om een ​​dagje door te brengen in een van de waterparken in de omgeving, zoals Aquamijas of Aqualand Torremolinos, beide op korte rijafstand van Fuengirola.

FuengirolaUitgaansleven in Fuengirola

Enkele discotheken die op dit moment populair zijn in Fuengirola zijn: Galaxy, Underground, Pomelo en Club 27. Bij de meeste van deze discotheken worden wel entreebedragen gevraagd en bovendien begint het hier pas na één uur ’s nachts te bruisen.

Samengevat is Fuengirola is een populaire bestemming voor zowel zon- en strandliefhebbers als voor degenen die geïnteresseerd zijn in cultuur, geschiedenis en gastronomie. Met zijn bruisende sfeer en diverse attracties is er voor elk wat wils.