Cataluña

Cataluña

De meeste van alle toeristen die jaarlijks voor een korte of langere vakantie naar Spanje toekomen, verblijven in de autonome regio Cataluña. Niet verwonderlijk want in deze regio liggen de beroemde Costa Brava, Costa del Maresme en Costa Dorada. Langs deze costa’s werden in de loop der jaren grote toeristencentra aangelegd, waardoor dit gebied gedurende de zomer door vele miljoenen buitenlanders wordt overspoeld, waaronder ook veel Nederlanders.

Populaire badplaatsen

Enkele populaire bestemmingen aan deze Costa’s zijn Rosas, Lloret de Mar, Blanes, Malgrat de Mar, Calella en Salou. In deze regio zijn behalve de Costa’s ook de steden Barcelona, Gerona en Figueres zeer populair om een dag in door te brengen. Minder bekend is de in het binnenland van Cataluña gelegen stad Lleida.

Barcelona

Als je een bezoek brengt aan Barcelona dan mag je zeker de prachtige bouwwerken van Antoní Gaudí niet missen. Je vind ze verspreid over de hele stad. Goede voorbeelden van de architectuur van Gaudí zijn de Sagrada Familia, een onvoltooide kathedraal en Parque Quëll, een park in het noordoosten van de stad. Andere bezienswaardigheden in Barcelona zijn zondermeer het Olympisch stadion en Poble Español op de Montjuich. Verder vind je in Barcelona een groot aantal musea. Ook een rondvaart door de zeehaven van Barcelona is een leuke optie.

Montserrat

Ongeveer 100 kilometer ten westen van Barcelona ligt de bedevaartsplaats Montserrat. Zonder twijfel één van de populairste plaatsen van Cataluña. Dagelijks bezoeken vele honderden mensen deze plaats en staan vaak uren in de rij om de heilige Madonna te zien. Vooral op zon- en feestdagen is het hier vaak enorm druk. Een smalle bergweg vol bochten voert je naar dit kloosterdorp, vanwaar je een werkelijk adembenemend uitzicht hebt over de omgeving. Bij mooi, helder weer kun je zelfs de eilanden Mallorca en Menorca heel in de verte in het zuiden zien liggen.