Sant Feliu de Quíxols

Sant Feliu de Quíxols is een badplaats gelegen aan de Costa Brava in de provincie Gerona in het noordoosten van de autonome regio Cataluña. Het maakt deel uit van de regio Baix Empordà en is gelegen tussen andere populaire kustplaatsen zoals Tossa de Mar en Platja d’Aro. Sant Feliu telt ongeveer 20.000 inwoners. Bij het zien van de stad zou je denken dat het een heel grote stad is, maar dat lijkt dus enigszins zo, gezien het inwoneraantal. De stad wordt met name in de zomermaanden door duizenden toeristen bezocht, maar ook in de winter ontbreken zij zeker niet. Ze komen uit de hele wereld, maar voornamelijk uit de rest van Europa. Toch wordt de stad zeker niet overspoeld door het massatoerisme, wat elders langs de Costa Brava vaak wel het geval is.

De stad heeft verschillende prachtige stranden, waaronder het hoofdstrand Platja Sant Feliu, dat zich uitstrekt langs de baai van Sant Feliu de Guíxols. Andere stranden in de buurt zijn onder meer Cala Vigatà en Cala Maset. Verder is de stad modern en netjes waardoor het een zeer aangename uitstraling heeft. Langs de baai ligt een mooi zandstrand. Sant Feliu is nog altijd de belangrijkste communicatie- en handelsplaats van de Costa Brava.

Sant Feliu de Guíxols is een aantrekkelijke bestemming voor zowel ontspanning aan het strand als het ontdekken van de rijke geschiedenis en natuurlijke schoonheid van de Costa Brava.

Paseo del Mar van Sant Feliu de Quíxols

Langs de kust ligt de Paseo del Mar. Dit is een mooie promenade die een schilderachtige wandelroute biedt met uitzicht op de Middellandse Zee. Langs deze promenade vind je diverse restaurants, bars en winkels. De jachthaven van Sant Feliu de Guíxols is een populaire plek voor watersportliefhebbers. Bezoekers kunnen genieten van zeilen, windsurfen en andere maritieme activiteiten.

Cami de Ronda

De Cami de Ronda is een kustwandelpad. Deze loopt langs de rotsachtige kustlijn en biedt prachtige uitzichten op de zee en de omliggende natuur. Het is een geweldige manier om de kust van Sant Feliu de Guíxols te verkennen.

Ten westen van de baai van Sant Feliu ligt een grote rotsberg. Dit is de berg Sant Elm, onderdeel van de heuvels Les Planetes, Santa Rosaria en Sang-i-fetge. Vanaf de top van Sant Elm kun je andere badplaatsen, zoals Tossa de Mar in zuidelijke richting en Llafranc en Begur in noordelijke richting zien liggen.

Playa de Sant Pol in Sant Feliu de Quíxols

Een ander strand in de buurt is Playa de Sant Pol, dat bekend staat om zijn fijne zand en helderblauwe water. Het strand is omgeven door weelderig groen en biedt een ontspannen sfeer.

Gastronomie

Net als veel plaatsen aan de Costa Brava staat Sant Feliu de Guíxols bekend om zijn heerlijke mediterrane gerechten, met de nadruk op verse vis, zeevruchten en lokale producten.