Comunidad Valenciana

De Comunidad Valenciana, of Valenciaanse Gemeenschap, is een autonome regio aan de oostkust van Spanje aan de Middellandse Zee. De Comunidad Valenciana heeft drie provincies: Valencia, Alicante en Castellón. Valencia, de op twee na grootste stad van Spanje, is de hoofdstad van de regio. De regio staat bekend om zijn gevarieerde landschappen, waaronder prachtige stranden langs de Costa Blanca en Costa del Azahar, bergen zoals de Sierra de Mariola en de Calderona, en de vruchtbare vlaktes van de Huerta de Valencia.

De regio heeft een rijke cultuur die wordt beïnvloed door de Romeinse, islamitische en christelijke geschiedenis. Valenciaans, samen met het Castiliaans (Spaans), is een co-officiële taal in de regio. De Comunidad Valenciana staat bekend om zijn levendige tradities en festiviteiten. Las Fallas, een jaarlijks festival in maart, is wereldwijd bekend. Tijdens dit evenement worden kleurrijke sculpturen van papier-maché gemaakt en tentoongesteld voordat ze worden verbrand tijdens een spectaculaire vuurwerkshow.

De regio staat bekend om zijn heerlijke gerechten, waaronder paella, dat zijn oorsprong heeft in de regio Valencia. Verse zeevruchten, citrusvruchten en lokale wijnen zijn ook kenmerkend voor de Valenciaanse keuken.

Steden en bezienswaardigheden in de Comunidad Valenciana

Valencia

Naast de eerder genoemde stranden heeft Valencia veel te bieden, waaronder de Stad van Kunsten en Wetenschappen, de kathedraal van Valencia en het historische centrum. Het is verder de belangrijkste stad aan de Costa del Azahar.

Alicante

Deze stad aan de Costa Blanca is bekend om zijn kasteel, de Esplanade van Spanje, en de haven. Verder is Alicante de belangrijkste stad aan de Costa Blanca.

Castellón de la Plana

Gelegen ten noorden van Valencia, staat bekend om zijn keramiek en de kathedraal van Santa Maria.

Natuurparken

De regio herbergt verschillende natuurparken en beschermde gebieden, zoals het natuurpark van de Albufera, een lagune bij Valencia, en de Sierra de Espadán, een bergketen met indrukwekkende landschappen.

Stranden in de Comunidad Valenciana

Naast de stranden van Valencia heeft de Costa Blanca en de Costa del Azahar enkele van de mooiste stranden van Spanje, zoals Playa de Levante in Benidorm en Playa de la Concha in Oropesa del Mar.

De Comunidad Valenciana is een veelzijdige regio die een combinatie biedt van cultuur, geschiedenis, natuur en stranden, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel lokale als internationale bezoekers.