Calella, een populaire badplaats aan de Costa del Maresme

Calella is een populaire badplaats aan de Costa del Maresme, gelegen aan de kust van de Middellandse Zee in de autonome regio Cataluña. De badplaats heeft ongeveer 18.000 inwoners en staat bekend om zijn prachtige goudgele zandstranden. Calella werd al overspoeld door toeristen nog voordat Spanje met het echte massatoerisme te maken kreeg.

Playa de Calella

Het belangrijkste strand is de 2 kilometer lange Playa de Calella, dat zowel onder toeristen als onder de bewoners erg populair is.  Langs de kust loopt de lange boulevard, de Passeig de les Roques. Je kunt hier heerlijk wandelen en genieten van het uitzicht op de Middellandse Zee. De boulevard heeft veel restaurants, bars en winkels. De restaurants bieden de lokale Catalaanse keuken maar ook de internationale keuken. Het stadscentrum heeft een levendige winkelomgeving met boetieks, souvenirwinkels en markten waar je lokale producten en handwerk kunt kopen. Er is een enorm lange winkelstraat.

CalellaTalloze Nederlanders komen hier jaarlijks naar toe, om te genieten van de Spaanse zon of het bruisende uitgaansleven. Het stadje was vroeger een vissersplaats. Tegenwoordig moet Calella het hebben van het massatoerisme. Het centrum kent gezellige smalle straatjes met leuke winkeltjes. Ook staat er een kerkje, welke je van grote afstand kunt zien staan.

Vlakbij dit kerkje begint een 2 kilometer lange winkelpromenade die helemaal door loopt totaan Poble Nou, het meest noordelijke deel van Calella. Als je rustige de tijd wilt nemen om hier te gaan winkelen, dan kun je gerust een halve dag uittrekken. Houd hier echter wel je bezittingen in de gaten, want de zakkenrollers zijn juist hier zeer aktief.

Op de palmenboulevard staan ook hier weer de meeste hotels, maar in Calella vind je ook hotels die verder van het strand of het centrum af liggen, zelfs tot in de heuvels. Verder vindt je op de boulevard een aantal gezellige cafés, terrasjes en de nodige bars. Ook bevindt zich verderop een overdekt zwembad, mocht het weer een dagje tegenzitten en hopelijk niet nodig, maar er staat ook een groot, regionaal ziekenhuis. De hotels zijn allemaal niet nieuw, maar wel gerenoveerd en goed verzorgd.

Het uitgaansleven

Calella de la Costa staat ook bekend om zijn bruisende nachtleven. De stad heeft verschillende bars, nachtclubs en entertainmentopties voor bezoekers die ’s avonds willen genieten. De meest bekende discotheken zijn MENFIS, Disco Avenue, BOB’S, Phoenix en TURISME 35.

Calella de la Costa is een aantrekkelijke bestemming voor zowel strandliefhebbers als diegenen die op zoek zijn naar een levendige en ontspannen vakantie aan de Middellandse Zee. Het biedt een mix van zon, zee, cultuur en recreatieve activiteiten.