Calella

Calella is verreweg de meest populaire badplaats van de Costa del Maresme. Talloze Nederlanders komen hier jaarlijks naar toe, om te genieten van de Spaanse zon of het bruisende uitgaansleven. Het stadje was vroeger een vissersplaats. Tegenwoordig moet Calella het hebben van het massatoerisme. Het centrum kent gezellige smalle straatjes met leuke winkeltjes. Ook staat er een kerkje, welke je van grote afstand kunt zien staan. Vlakbij dit kerkje begint een 2 kilometer lange winkelpromenade die helemaal door loopt totaan Poble Nou, het meest noordelijke deel van Calella. Als je rustige de tijd wilt nemen om hier te gaan winkelen, dan kun je gerust een halve dag uittrekken. Houd hier echter wel je bezittingen in de gaten, want de zakkenrollers zijn juist hier zeer aktief.

Op de palmenboulevard staan ook hier weer de meeste hotels, maar in Calella vind je ook hotels die verder van het strand of het centrum af liggen, zelfs tot in de heuvels. Verder vindt je op de boulevard een aantal gezellige cafés, terrasjes en de nodige bars. Ook bevindt zich verderop een overdekt zwembad, mocht het weer een dagje tegenzitten en hopelijk niet nodig, maar er staat ook een groot, regionaal ziekenhuis. De hotels zijn allemaal niet nieuw, maar wel gerenoveerd en goed verzorgd.

Het uitgaansleven van Calella is, zoals bekend zeer bruisend. Je vindt er immers vele discotheken en kroegen. De meest bekende discotheken zijn MENFIS, BOB’S en TURISME 35. Menfis kent een ruime opzet met gezellige zitjes en een vrij ruime dansvloer. ’s Nachts na 2 uur wordt er in Menfis meestal een striptease gehouden. Verder wordt er goede muziek gedraaid. Het is zondermeer een discotheek waar je niet na één keer bent uitgekeken. Bob’s is meer een gezellige kroeg met een dansvloer, zoals je die hier in Nederland ook wel veel ziet. Een gezellige tent met een bar, maar voor degene die echt alleen van discotheken houdt, is het meer een tent, om de avond te beginnen.

Turisme 35 kent is zeer ruim opgezet. Het pand heeft 2 discotheken. In de ene discotheek draait men Top 40 muziek en iets oudere muziek en ook Nederlandse meezingers. In de andere discotheek wordt constant house gedraaid. De beide disco’s hebben vrij grote dansvloeren en zijn gescheiden door een glazen wand. Dus je kunt altijd zien, wat er aan de andere kant gebeurd. En het leuke van Turisme 35 is, dat je eigenlijk alles onder één dak hebt, waardoor je weer naar de andere discotheek kunt gaan, als je even genoeg hebt van het housen. De discotheek heeft verder meerdere bars en gezellige rondzits, waar je met een hele groep kunt zitten. En ook hier spaar je al drinkend voor een t-shirt. Of zin in een avondje Engelse bingo? Dan moet je beslist eens naar ‘Alcatraz’. Calella heeft overigens nog veel meer bars en discotheken, maar het is natuurlijk onmogelijk om alles hier op te gaan sommen. Als je echt zo benieuwd bent geworden, dan wordt het misschien tijd om een keer naar Calella toe te gaan. En zoals zo vaak gezegd…. wellicht is de beste tijd om naar Calella te gaan net voor of net na de schoolvakanties, dan is het net een tikkeltje rustiger.