Estepona

Estepona is zo’n typische Spaanse plaats die kan worden beschouwd als één van de mooiste badplaatsen van heel Spanje. De stad heeft ongeveer 30.000 inwoners en ligt in het zuidwestelijk deel van de Costa del Sol, niet ver van Gibraltar.

Estepona heeft ondanks de intrede van het massatourisme, altijd haar eigen identiteit weten te behouden, dit tot grote tevredenheid van verantwoordelijke ministerie. De stad mag dan welliswaar minder bekend zijn als bijvoorbeeld Torremolinos, de stad is als vakantieplaats toch zeer populair. Er staan hier overigens niet alleen hotels en appartementen, er zijn ook veel luxe huisjes gebouwd, die door mensen van allerlei nationaliteiten zijn gekocht. In Estepona zelf is vooral de rijkbeplante strandpromenade heel erg mooi. Het ministerie van toerisme heeft Estepona al meerdere malen onderscheiden, voor de manier waarop de stad keer op keer verfraaid wordt. Verder is Estepona ook bekend vanwege de eerste asymetrische stierenvechtarena ter wereld. Ook ligt het eerste officiële naturistenstrand van Spanje hier, met als passende naam, de Costa Natura.

Net als in veel badplaatsen langs de Costa’s, is ook hier de visveiling een ware attractie die je eigenlijk niet mag missen. Vrijwel dagelijks vindt er een veiling plaats. De jachthaven van Estepona ligt meestal vol met vissersschepen. Voor mensen die ook van de natuur houden, is het achterland een echte aanrader. Hier ligt de Sierra Bermeja, waar je onderandere de zeldzame naaldboom Pinsapo kunt zien.

Uiteraard is ook deze badplaats van alle gemakken voorzien. Zo zijn er talrijke restaurants en bars gevestigd, evenals discotheken, waar je tot diep in de nacht kunt doorzakken.