Lloret de Mar

Van alle badplaatsen aan de Costa Brava is Lloret de Mar de bekendste. Het stadje beschouwt zich zelfs tot de officieuze hoofdstad van de Costa Brava. Op zich niet verwonderlijk als je weet dat je nergens in Spanje in een straal van 50 vierkante kilometer zoveel hotelbedden vindt als hier in Lloret. Lloret heeft ruim 10.500 inwoners en telt 170 hotels met intotaal ongeveer 30.000 bedden.

Dit aantal groeit overigens nog steeds. Verder telt Lloret 50 discotheken, 6 gigantische parkeerterreinen, meerdere grote winkelcentra en een verscheidenheid aan cafeetjes en restaurants. Liefhebbers van Nederlandse friet en kroketten zijn hier ook aan het juiste adres, want het wemelt hier van de Nederlandse ondernemers.

In 1994, 1995, 1996 en in 2003 bezocht de redactie Lloret enkele malen en onze indruk was, dat Lloret meer weg heeft van een soort van Nederlandse enclave. Even is leuk, maar wij zouden er persoonlijk niet aan moeten denken om voor een langere tijd tussen de Nederlanders in Lloret te zitten. Je gaat immers toch niet voor niets je eigen land uit! Maar voor iemand die er wel van houdt, is Lloret een waar paradijs.

Tijdens het hoogseizoen is er op het stijl aflopende strand van Lloret bijna geen leeg plekje meer te vinden. Sterker nog, zelfs de zee is soms niet te zien tussen de vele bootjes en luchtbedden. Het uitgaansleven van Lloret de Mar is zoals bekend zeer bruisend. In de loop van de avond lopen de kroegen geleidelijk vol en tegen de nacht gebeurd dat ook met de discotheken. De meest bekende discotheken van Lloret zijn Moef Gaga, Tropics, Colossos en St. Trop. De kroegen in Lloret sluiten vrijwel allemaal rond 02.00 uur. De discotheken sloten tot voor kort om 05.00 uur in de ochtend. Door ongeregeldheden begin augustus 2011 heeft de lokale overheid echter besloten tot het vervroegen van de sluitingstijden van de horecagelegenheden.