Salou

Salou is een populaire badplaats gelegen aan de Costa Dorada in de provincie Tarragona in de autonome regio Cataluña. Het is al jaren de favoriete vakantiebestemming voor ‘feestvierende’ jongeren uit met name Nederland. De badplaats kan dan ook het beste worden vergeleken met Lloret de Mar aan de Costa Brava maar dan nog een stuk groter. Salou staat bekend om zijn prachtige stranden met fijn goudkleurig zand, waaronder Playa Levante en Playa Ponent. Deze stranden bieden de perfecte omgeving voor zonnebaden en watersportactiviteiten. Het strand van de Playa Levante is ruim een kilometer lang.

Paseo de Jaume I is een brede, levendige boulevard met palmbomen langs het strand met tal van winkels, restaurants, cafés en uitgaansgelegenheden. Het is een populaire plek voor wandelingen en ’s avonds uitgaan. Het biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Salou staat bekend om zijn levendige nachtleven, met tal van bars, clubs en discotheken die vooral in de zomermaanden bruisend zijn.  Als we de burgemeester van Salou, Esteve Ferran i Rivera, letterlijk citeren, dan is de badplaats “jong, actief, onstuimig en aantrekkelijk.

Aan het einde van de Paseo de Jaume I ligt de Cabo de Salou. Dit is een rotsachtig schiereiland, dat een prachtig uitzicht biedt op de Middellandse Zee. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de natuurlijke omgeving.

Naast zwemmen en zonnebaden biedt het strand mogelijkheden voor watersporten zoals jetskiën, windsurfen en zeilen.
Salou is een populaire bestemming voor zon- en strandliefhebbers, gezinnen en jongeren die op zoek zijn naar entertainment en recreatie. De combinatie van prachtige stranden, pretparken en een bruisend nachtleven maakt Salou tot een veelzijdige en levendige badplaats. In de zomermaanden wordt de badplaats overspoeld door toeristen en kan het voor een strandganger die op zoek is naar rust en ruimte al snel veel te druk zijn.

Een leuke manier om de badplaats beter te leren kennen is wellicht het toeristentreintje. Dit soort treintjes brengen je naar de leukste plekjes van het stadje en dat is wel zo handig, aangezien de afstanden soms best groot zijn. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van Salou, de stranden en het drukke centrum.

Pretparken in Salou

Salou herbergt verschillende pretparken, waaronder PortAventura Park, een van de grootste pretparken in Europa. PortAventura biedt een verscheidenheid aan attracties en shows voor alle leeftijden.

Ferrari Land

Een themapark geïnspireerd op het wereldberoemde automerk Ferrari. Het maakt deel uit van het PortAventura World Resort en biedt attracties en ervaringen die gerelateerd zijn aan de autosport.

Waterparken in Salou

Naast pretparken zijn er ook waterparken in de buurt, zoals Costa Caribe Aquatic Park, waar bezoekers kunnen genieten van glijbanen, zwembaden en andere waterattracties.

Evenementen

Gedurende het jaar worden er verschillende evenementen en festivals georganiseerd in Salou, waaronder muziekfestivals, vuurwerkshows en traditionele feesten.

Strandactiviteiten

Naast zwemmen en zonnebaden biedt het strand van Salou mogelijkheden voor watersporten zoals jetskiën, windsurfen en zeilen.
Salou is een populaire bestemming voor zon- en strandliefhebbers, gezinnen en jongeren die op zoek zijn naar entertainment en recreatie. De combinatie van prachtige stranden, pretparken en een bruisend nachtleven maakt Salou tot een veelzijdige en levendige badplaats.

Bereikbaarheid

Vanwege het massatoerisme langs dit deel van de Costa Dorada is het vliegveld, Aeropuerto de Reus, de afgelopen decennia enorm gegroeid. In de zomermaanden gaan er flink wat vakantievluchten naar deze luchthaven. Er zijn dan rechtstreekse vluchten naar onder andere Amsterdam, Eindhoven en Brussel.