Het eiland La Palma, ontdek de rust

In het noordwesten van de Canarische Eilanden ligt La Palma, een prachtig, groen eiland met veel bossen. Het is één van de kleinere eilanden. La Palma heeft een oppervlakte van ongeveer 706 vierkante kilometer. Het eiland is, zeker in vergelijking met Fuerteventura aardig dichtbevolkt. Er wonen hier zo’n 80.000 mensen, verdeeld over 14 gemeenten.

Wat op La Palma zeker bijzonder is, zijn de zeer hoge bergen voor zo’n relatief klein eiland. De hoogste top is de Roque de los Muchados welke 2.426 meter hoog is. Het hele gebergte kent toppen van ruim boven de 2.000 meter. Verder is het eiland, net als de meeste andere van de Canarische eilanden, vulkanisch. Verder is La Palma het enige eiland van de hele archipel waar kleine beekjes en riviertjes stromen.

La Palma is vanuit Europa goed te bereiken. Er zijn tal van lijn en charterdiensten vanuit Europa en andere werelddelen. Vanaf Schiphol vliegt Transavia naar La Palma. Dagelijks zijn er verder directe lijnverbindingen vanaf Tenerife en Gran Canaria. Ook zijn er tal van veerdiensten met de andere eilanden en het Iberisch Schiereiland. Op het eiland zelf zijn verder een aantal buslijndiensten.