Salamanca en haar historische verleden

SalamancaSalamanca is een stad in de autonome regio Castilla y Léon in het westen van Spanje. De stad heeft ongeveer 113.000 inwoners en is een zeer populaire bestemming voor de summercourses, een cursus gedurende de zomer om zo de Spaanse taal machtig te worden. Salamanca kent een rijk historisch verleden, wat terug te vinden is in de vele beelden, monumentale gebouwen zoals de Clerecia kathedraal, de Puente Romano en de vele uithangborden.

Plaza Mayor, één van de mooiste pleinen van Spanje

Plaza Mayor is zonder enige twijfel één van de mooiste Spaanse pleinen van de barrokstijl, gebouwd tussen 1729 en 1788. Het plein is ontworpen door Alberto Churriguera. De terrasjes op dit prachtige plein puilen dagelijks uit van de studenten.

De monumentale Clerecia kathedraal is een ander goed voorbeeld van de barokstijl. De kathedraal wordt gekenmerkt door de prachtige klokkentorens, welke te bereiken zijn via de Calle de Compañia. De bouw startte in het jaar 1617, in opdracht van Koning Philip III en zijn vrouw, Koningin Marguerite van Oostenrijk. Zij vroegen architect Juan Gómez de Mora om de kathedraal te bouwen. Het duurde alles bij elkaar 150 jaar om de kathedraal te voltooien. Het kerkje San Esteban is ontworpen door Juan de Alava. De bouw hiervan startte in 1524. Salamanca telt verder nog tal van andere prachtige gebouwen en de nodige pleintjes, waaronder het romaanse kerkje Sto. Tomas de Canterbury en de universiteit.

SalamancaWinkelen & uitgaan in Salamanca

Salamanca heeft net als iedere andere grote stad, ook een aantal prachtige winkelstraten. Een mooie promenade met leuke souvenirswinkeltjes ligt vlak langs de Catedral Nueva. Ook in andere delen van de stad zijn tal van winkels te vinden. Ook als je op zoek bent naar een gezellig typisch Spaans restaurant, hoef je niet lang te zoeken, want je vindt ze bijna in iedere straat. De menukaarten staan natuurlijk vol met heerlijke Spaanse gerechten, met in veel gevallen vis, maar je kunt in de meeste restaurants ook toeristenmenu’s (Platos combinados) krijgen. Ook de befaamde tapa’s vind je op de menukaart.