Tenerife, veel meer dan een strandvakantie

Tenerife is samen met Gran Canaria het meest populaire eiland van de Canarische Eilanden met jaarlijks vele miljoenen vakantiegangers. Op het eiland wonen zo’n 700.000 mensen, waarvan verreweg de meeste in Santa Cruz de Tenerife wonen. Verder heeft het eiland 31 dorpen en steden en twee vliegvelden: Tenerife Sur, La Reina Sofía Aeropuerto, het internationale vliegveld, gelegen in het zuiden en Tenerife Norte (ook bekend als Los Rodeos) voor voornamelijk lokale vluchten en vluchten tussen de eilanden, gelegen bij Santa Cruz. Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden.

De natuur op Tenerife

Op het eiland vind je een grote verscheidenheid aan landschappen. Dit komt met name ook door de aanwezigheid van een slapende vulkaan. Aan de noordkant van het eiland vind je een aantal kleine baaitjes met zwart, vulkanisch zand, terwijl je aan de zuidkant van het eiland prachtige, goudgele zandstranden kunt vinden. Daartussen in ligt het schitterende binnenland van Tenerife, met prachtige bossen en schitterende ravijnen. Hier ligt ook het natuurreservaat Las Cañadas, waar je ook het Parque Nacional del Teide met de Pico del Teide en de Pico Viejo kunt vinden. Net als op Lanzarote lijkt het soms net een maanlandschap. Je kunt in het natuurreservaat ook prachtig wandelen.

Overigens wordt het eiland vrijwel het gehele jaar door gedomineerd door massatoerisme. Het is er immers het hele jaar aangenaam qua temperatuur met maxima tussen 20 en 30 graden. Vooral aan de zuid- en zuidwest kant van het eiland bevinden zich een aantal badplaatsen met tal van luxe hotels en appartementencomplexen.

Badplaatsen

De meest bekende badplaatsen op Tenerife zijn Playa de las Américas, Los Christianos, Costa Adeje en Puerto de la Cruz. Deze laatste badplaats ligt in tegenstelling tot de andere badplaatsen in dit rijtje in het noorden van het eiland. Veruit de meeste toeristen bezoeken echter de zuidwestkust. De badplaatsen kennen een zeer bruisend uitgaansleven.