Tenerife, veel meer dan een strandvakantie

Tenerife is samen met Gran Canaria het meest populaire eiland van de Canarische Eilanden met jaarlijks vele miljoenen vakantiegangers. Op Tenerife wonen zo’n 700.000 mensen, waarvan verreweg de meeste in Santa Cruz de Tenerife wonen. Verder heeft het eiland 31 dorpen en steden en twee vliegvelden. Verder is Tenerife het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het is er het hele jaar aangenaam qua temperatuur met maxima tussen 20 en 30 graden.

Op het eiland vind je een grote verscheidenheid aan landschappen. Dit komt met name ook door de aanwezigheid van een slapende vulkaan. Aan de noordkant van het eiland vind je een aantal kleine baaitjes met zwart, vulkanisch zand, terwijl je aan de zuidkant van het eiland prachtige, goudgele zandstranden kunt vinden. Daartussen in ligt het schitterende binnenland van Tenerife, met prachtige bossen en schitterende ravijnen. Hier zijn overigens mooie wandelpaden aangelegd voor de toeristische industrie.

Overigens wordt Tenerife vrijwel het gehele jaar door gedomineerd door massatoerisme. Vooral aan de zuidkant van het eiland bevinden zich een aantal badplaatsen met tal van luxe hotels en appartementencomplexen. Ook is het uitgaansleven hier vrij bruisend te noemen.