Playa de Aro

Playa de Aro, ook wel Platja d’Aro genoemd in het Catalaans, is een populaire badplaats aan de Costa Brava in de provincie Girona, Cataluña. De badplaats staat bekend om zijn prachtige zandstranden. Het belangrijkste strand, Platja Gran, is een uitgestrekt stadsstrand met fijn zand en kalme wateren. Andere stranden in de omgeving zijn onder meer Cala Rovira en Platja Sa Conca. Een van de opvallende kenmerken van Playa de Aro is het uitgebreide winkelgebied. De stad heeft een levendige winkelstraat, de Avenida Cavall Bernat, waar je een scala aan boetieks, internationale winkelketens en lokale ambachtelijke winkels vindt. Playa de Aro biedt ook een breed scala aan restaurants, cafés en bars. De badplaats is vooral bekend om zijn bruisende nachtleven met diverse clubs en discotheken, waardoor het een populaire bestemming is voor jongeren en feestgangers.

Buiten het hoogseizoen wonen hier minder dan 6.000 mensen, maar tijdens de zomermaanden is de badplaats na Lloret de Mar de grootste en populairste badplaats van de Costa Brava. Dan telt de badplaats tussen de 80.000 en 100.000 inwoners. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je hier zeer grote hotel en appartementencomplexen tegenkomt. Verder zijn er tal van restaurants te vinden. Er zijn verder twee toeristenwegen die pararel van noord naar zuid lopen met aan de ene kant het strand en aan de andere kant waarschijnlijk de grootste winkelstraat van de Costa Brava, de Carretera de San Feliú a Palamós. In tegenstelling tot veel andere badplaatsen aan de Costa Brava, staan de hotels hier direkt op het strand, slechts gescheiden door een wandelpad.

Wat op de boulevard direct opvalt, zijn het grote aantal discotheken, bars, hamburgerrestaurants, warenhuizen en speelzalen. Ook wemelt het hier van de neonreclame.

Playa de Aro trekt zowel gezinnen op zoek naar ontspanning aan zee als jongere reizigers die willen genieten van het bruisende nachtleven. De combinatie van zon, zee, winkels en recreatiemogelijkheden maakt het tot een veelzijdige bestemming aan de Costa Brava.

Wateractiviteiten in Playa de Aro

De kust van Playa de Aro biedt mogelijkheden voor diverse watersportactiviteiten, zoals jetskiën, windsurfen en kajakken. De jachthaven is een startpunt voor zeiltochten en bootexcursies.

Parc dels Estanys

Dit stadspark heeft meren, groene gebieden en speeltuinen. Het is een aangename plek voor gezinnen om te ontspannen en te genieten van de natuur.

Culturele Evenementen in Playa de Aro

Playa de Aro organiseert gedurende het jaar verschillende culturele evenementen en festivals, waaronder muziekoptredens, kunsttentoonstellingen en lokale vieringen.

Golf

Golfliefhebbers kunnen genieten van de nabijheid van verschillende golfbanen in de regio, waaronder de Golf d’Aro-Mas Nou.

Nabijgelegen Bezienswaardigheden

Playa de Aro ligt dicht bij enkele historische en culturele bezienswaardigheden, waaronder middeleeuwse stadjes zoals Castell d’Aro en het klooster van Sant Feliu de Guíxols.