Cabrera

Cabrera is een eiland dat ligt ten zuiden van Mallorca en is tevens het hoofdeiland van de Cabrera Archipel. Dit is een groep van eilanden in de Middellandse Zee. Deze eilanden maken allemaal deel uit van de autonome regio Islas Baléares. Cabrera is een klein eiland met een omtrek van slechts 13 vierkante kilometer. De lengte van het eiland is 5,53 kilometer en in de breedte meet het eiland 5,29 kilometer. Het is een onbewoond eiland, zonder permanente bewoning.

Nationaal Park

Cabrera kreeg in 1991 de status van een beschermd nationaal park van 10.000 hectare. Het gebied werd in 2019 uitgebreid met open zeegebied tot 90.000 hectare. In het nationale park vind je een grote verscheidenheid aan vogels en andere diersoorten. Het park is alleen te bezoeken met een gids. Er kan dan een boottocht rond het eiland gemaakt worden vanaf Colonia de Sant Jordi. Als je met je eigen boot naar het eiland wilt, dan moet je in het bezit zijn van een vergunning.

De geschiedenis van Cabrera

Het eiland Cabrera was tot in de jaren 80 van de vorige eeuw militair gebied. In de tijd van de napoleoetische oorlogen waren er zo’n 9.000 Franse gevangen gehuisvest. Slechts 3.600 daarvan wisten te overleven. In die tijd was er ook beperkte ruimte voor landbouw.