Salou

De badplaats Salou ligt net ten zuiden van de stad Tarragona, in de gelijknamige provincie. Al vele jaren een favoriete vakantiebestemming voor jongeren uit met name Nederland. Deze badplaats kan het beste worden omschreven als het Lloret de Mar van de Costa Dorada, maar dan in een grotere uitvoering. Salou staat vooral in Europa bekend als een zeer bruisende badplaats. In de zomer wordt het stadje letterlijk overspoeld door toeristen. Als je dus van rust houd en niet zo zeer van massatoerisme, dan doe je er goed aan om hier snel voorbij te rijden. Als we de burgemeester van Salou, Esteve Ferran i Rivera, letterlijk citeren, dan is de badplaats “jong, actief, onstuimig en aantrekkelijk.

De stranden van Salou zijn, net als overal langs de Costa Dorada, goudgeel van kleur. Wel is de kust in tegenstelling tot elders langs de Costa Dorada een stuk ruiger. Zo vind je in de directe omgeving een aantal kleinere strandjes, welke omgeven zijn door rotsen. Zo hebben deze strandjes een klein beetje het aanzicht van de Costa Brava, zo lijkt het. Het langste strand is de Platja de Llevant, welke een lengte heeft van 1.200 meter.

Een leuke manier om de badplaats beter te leren kennen is wellicht het toeristentreintje. Dit soort treintjes brengen je naar de leukste plekjes van het stadje en dat is wel zo handig, aangezien de afstanden soms best groot zijn. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van Salou, de stranden en het drukke centrum. In dit centrum vind je een grote hoeveelheid winkels en ook de uitgaansgelegenheden van Salou.