Segovia

SegoviaSegovia is één van die Spaanse steden waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. De stad ligt ongeveer 87 kilometer ten noorden van Madrid en is één van de mooiste en historische steden van heel Spanje. Ze heeft een aantal prachtige kerken, een grote kathedraal en aan de rand van de stad bevindt zich een Alcácar. Het is een werkelijk schitterend bouwwerk. Het Alcácar is overigens slechts één voorbeeld van de grote hoeveelheid aan monumentale gebouwen die je hier vindt. Het meest bekende bouwwerk van de stad bevindt zich zonder twijfel in het centrum. We hebben het hier over het Romeinse Aquaduct, die al bijna 2000 jaar oud is.

De kathedraal van Segovia

Midden in het centrum staat de werkelijk schitterende kathedraal van Segovia. De bouw startte in 1525 in opdracht van Charles V. Het werd gebouwd op de hoek van het Plaza Mayor. Vandaag de dag mag de kathedraal van Segovia, samen met de kathedraal van Salamanca gezien worden als één van de mooiste bouwwerken van Spanje en de beste voorbeelden van de Gotische architectuur. In het centrum vind je ook de Iglesia de Saint Martin. Deze kerk is gebouwd in Romeinse stijl met Spaans-Arabische invloeden.

Overal in de stad kom je de Romeinse invloeden nog steeds tegen. Opvallend is verder dat de stad erg met z’n tijd is meegegaan, ondanks de vele oude gebouwen. In het centrum zijn heel veel leuke winkels, restaurants, cafés en zelfs discotheken gevestigd. Ook vind je de nodige sportwinkels, die zeker vanwege de nabijgelegen Sierra Guardarrama zeer handig zijn. De Sierra Guardarrama is een hooggebergte en het skigebied van de regio. Doordat de stad regelmatig door toeristen wordt bezocht, bevinden zich er ook tal van goede hotels.